Cursus Qigong Groningen in centrum de Poort


Cursus Qigong Groningen 13 februari- Vanaf 13 februari start er een Qigonggroep in centrum de Poort, locatie Friesestraatweg 31. Er zijn wekelijks lessen waarin ik alle qigong-series en principes over een langere periode behandel. De groep start met een introductiecursus van 8 lessen.

Cursusinhoud

In de cursus Qigong gaan we oefenen met de Ji Ben Qigong (zie Qigong). Daarnaast leer je een reeks stretching- en ademhalingsoefeningen. In de cursus komt tevens theorie en filosofie van het Taoïsme en Neigong aan bod. Daarin zal ik uitleggen welke plek gezondheid heeft binnen de spiritualiteit. Na de cursus gaat de les door als een doorlopende groep waarin we verder gaan werken met Neigong.

Praktische informatie

Donderdag 13 februari t/m 9 april van 19.00 – 20.30. Kosten voor de cursus zijn €80,- (8 lessen)

Op een ander moment instromen dan na de start van de cursus is mogelijk. Een proefles is gratis. 

Locatie: Cursuscentrum de Poort, locatie Friesestraatweg 30 in Groningen

Let op: Qigong is een uitstekend middel om aan je gezondheid te werken. Echter is de belangrijkste reden om Qigong te beoefenen de kennis en kunde achter Qigong te willen begrijpen. De stijl die ik hanteer is gericht op de Taoïstische filosofie. Dit houdt ook in dat de beoefening (zeer) intens kan zijn. Voor het beoefenen van deze stijl Qigong is het van belang dat je relatief gezond bent. Vanwege het sterke energiewerk is het af te raden om te oefenen tijdens zwangerschap, ziekte (bijv. burn-out) of bij sterk psychische klachten. Milde fysiek en psychische klachten vormen geen problemen voor de training. Vraag bij twijfel naar de mogelijkheden.  

Deelname

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de cursus, stuur dan een bericht via het contactformulier of naar matthias.t.broek@gmail.com. Kijk voor Taijiquan lessen en cursussen op ‘lessen‘ en ‘cursussen‘.