Neigong

Neigong

Neigong betekent ‘interne vaardigheid’. Het maakt gebruik van ademhalings- en aandachtstechnieken om gericht met het energielichaam te werken. De methode Neigong is krachtiger dan Qigong en Daoyin. Neigong spreekt de ‘verborgen’ energie in je lichaam aan. Dit zorgt voor een grotere toename in gezondheid en energie die je met Qigong en Daoyin alleen niet kunt bereiken. Neigong heeft wat dat betreft een hoger doel, het leidt je door een proces waarmee je uiteindelijk terugkeert naar Dao. Dao laat zich het beste omschrijven als de ‘oorspronkelijke bron’ of ‘natuur van het leven’.

Door de verborgen energie aan te spreken zet je een proces in gang waarmee je dieperliggende stress, spanningsklachten en vastzittende emoties kunt verwerken. Het ultieme doel van Neigong is het herstellen van de oorspronkelijke staat van energie en geest, waardoor je maximale fysieke en mentale gezondheid ervaart. Dit vraagt echter tientallen jaren intensieve beoefening.

In de lessen Qigong gaat Matthias uit van het Neigong-proces, maar Qigong en Daoyin kunnen ook beoefend worden zonder het Neigong-proces te volgen. Wie zich verder willen ontwikkelen in de taoïstische methodes, kan zich bekwamen in Neigong.

Neigong past het best bij mensen die avontuurlijk van aard zijn, op zoek zijn naar zichzelf, nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van het menselijk lichaam en geest en een gezonde dosis discipline hebben. Voor degenen die op zoek zijn naar algemene gezondheid en ontspanning zijn Qigong en Daoyin beter geschikt. De Qigong- en Daoyin-vormen kunnen dan als een bewegingsvorm worden beoefend.

Nei Jing Tu